Tak jak w temacie. Jak się do niej dostać. Tapicerka oparcia jest jakoś podzielona, że część przylegającą do poduszki można rozpiąć? Od czego zacząć?
parujące przednie reflektory
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
parujące przednie reflektory
koledzy proszę o pomoc, jak pozbyć się wilgoci z przednich reflektorów, mam założone soczewki i lewa lampa na maxa parujeBenio
-
benio81, zdejmij zaślepkę z tyłu lampy i włącz długie swiatła niech temp. trochę osuszy lampę a potem ew. możesz ją uszczelnić silikonem. drugi sposób-wyjmujesz lampę, wkładasz ją do piekarnika 30-40st. na 2-3 h. i lampa suchutka a potem silikon :wink:
Komentarz
-
Maru 123, dzięki jutro wypróbuję ten 1 sposób, jak nie da dary to demontyję lampę
[ Dodano: Nie 10 Paź, 10 10:53 ]
aha, a gdzie mam szukać tej zaślepki, sory za może głupie pytanie, ale jeszcze się w tę część furki nie zagłębiałem
Benio
Komentarz
-
Mialem to samo jak zakladalem xenony : uszczelnianie silikonem nic nie daje
wystarczy rozwiercic jeden otworek z przodu lampy widac go po otwarciu maski
Komentarz
-
-
Walczylem z lampami cale lato..
poswiecilem caly dzien na necie i znalazlem rozwiazanie u mnie dziala..

Komentarz
-
Otwórz maskę i zaglądnij na lampę od środka tam są zaślepki gumowe a za nimi żarówki.Zamieszczone przez benio81Maru 123, dzięki jutro wypróbuję ten 1 sposób, jak nie da dary to demontyję lampę
[ Dodano: Nie 10 Paź, 10 10:53 ]
aha, a gdzie mam szukać tej zaślepki, sory za może głupie pytanie, ale jeszcze się w tę część furki nie zagłębiałem
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"
k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
ok jutro sprobuje
[ Dodano: Pon 11 Paź, 10 11:14 ]
pojwił się kolejny problem, nie mogę wyjąc lampy, juz prawie do 3/4 wychodzi ale jakby sie klinowała o zderzak :roll:Benio
Komentarz
-
-
tak, puściło do połowy lapma spokojnie wychodzi a później chaczy sie troche o zredzak a z góry o tą metalową listwę która idzie nad chłodnicą i reszta, poluzowałem te 2 śruby z lewej strony ale to nic nie dało bo ta listwa jeszcze gdzieś od wewnętrznej strony błotnika jest mocowana...Benio
Komentarz
-
hmm... jeśli masz czas i chęci to proponowałbym w takim wypadku zderzak zrzucić, nie jest to trudne, i w sumie czasochłonne też, jeśli się zdecydujesz to mów, napisze Ci manuala jak to zrobić
Komentarz
-
hmmm nigdy nie miałem problemu z wyciągnięciem lampy. Wychodzi na styk z lekkim otarciem ale bez problemu.
Komentarz
-
Komentarz